miercuri, 9 aprilie 2008

TERAPIE PENTRU ANIMALE

M-am gândit că sunt mulţi iubitori de animale, pentru ei scriu acum.

Foarte mulţi posesori de animale trăiesc starea de desnădejde atunci când animalul de casă, care de cele mai multe ori e considerat un membru al familiei, se îmbolnăveşte grav. Drumurile la doctor sunt epuizante, iar tratamentele au un efect traumatizant asupra bietelor animale. Nu totdeauna diagnosticul este cel real, pentru că animalele nu vorbesc pe limba noastră şi nu ne pot spune exact ce le supără. Ne uităm în ochii lor, le vedem suferinţa, dar nu le putem înţelege. Suferinţa lor devine şi suferinţa noastră, dar nu ştim cum să le ajutăm.

Preocuparea mea pentru animale a început prin 1994 când, în plină iarnă cu zăpadă, am salvat 3 căţeluşi născuţi de o zi şi abandonaţi la gunoi. Din păcate această practică continuă şi azi, mulţi oameni iresponsabili nu îşi sterilizează animalele şi le abandonează în ideea că se va găsi cineva care să îi ia din milă, deşi există asociaţii care sterilizează gratuit.

De atunci preocuparea mea pentru animale este neântreruptă. La început am tratat cu metode naturiste, plante, bitter suedez, argilă, hidroterapie şi masaj pentru diferite situaţii, iar din 2003, după ce am fost iniţiată în reiki, inclusiv karuna master, am fost solicitată să fac tratamente energetice, cu rezultate uimitoare. Pe zi ce trece metoda pe care o folosesc se adaptează noilor situaţii şi noilor energii, iar faptul că sunt rezultate vizibil benefice mă face să continui cu încredere că sunt pe drumul cel bun.

CAZUISTICĂ

Am să mă folosesc de cazuistică pentru a spune câteva poveşti interesante despre modul cum am tratat animalele, în ideea că poate alte fiinţe aflate în suferinţă vor beneficia de această experienţă.

Voi da pe scurt câteva din afecţiunile tratate, urmând ca în alte postări să dezvolt sub formă de poveşti reale despre animale şi suferinţele lor.

DEMODECIE
Amestec de plante (infuzie) în care predominant să fie pelinul, la care am adăugat şi argilă. Am dat pe zonele afectate, iar după două săptămâni blana a crescut la loc.

PARALIZIE
Hidroterapie la mare şi masaje cu nisip cald. Situaţia s-a îmbunătăţit până la stadiul de mers legănat şi posibilitatea de a urca scările. Povestea completă a lui Kim, mai târziu.

Tot paralizie, Crăciun 2004, revenire spectaculoasă cu terapia reiki. Aceasta va fi povestea lui Suzi.

PICIOARE
Imposibilitatea de a sta în picioare combinată cu incontinenţă urinară s-a rezolvat spectaculos cu terapia reiki, după o săptămână. Povestea Bellei.

TUSE
În acest caz am folosit terapia reiki. Aceasta va fi mica poveste a Ellei.

DURERI REUMATICE
Situaţie rezolvată în două săptămâni prin reiki. Povestea Cocuţei.

MAMELOANE UMFLATE ŞI TARI CA PIATRA combinat cu abdomen umflat, cu imposibilitatea de a sta culcată şi de a respira, nu mai avea putere să meargă, sfârşitul era aproape. A ieşit din criză după două zile, iar în două săptămâni era total refăcută după tratamentul cu reiki. Povestea lui Pure.

BOLILE PUILOR DE CĂŢEI, răceală sau început de parvoviroză, rezolvată prin reiki, în 2-3 zile.

Partea frumoasă la reiki este că pot să tratez fără să fiu prezentă. Din lipsă de timp şi spaţiu m-am specializat în terapia la distanţă, cu rezultate foarte bune.

Acestea au fost o parte din cazurile rezolvate, dar au fost şi situaţii nerezolvate.

4 comentarii:

Anonim

hello animal lover!
io am pisic! hehe..
multam de blogroll ;)

Gloria Carmen Radu

cu plăcere, :) imi plac oamenii care iubesc si scriu cu iubere, despre iubire.... nu ştiu cât iţi foloseşte sa fii in blogroll-lul meu pt că nu sunt cunoscută şi după cum vezi blogul meu e pt un public mai restrâns...s-auzim de bine! :)

Laura Capet

Buna seara! Postarea dvs. nu e exact ce cautam eu, speram sa gasesc un fel de psiholog pentru animale, dar am zis sa las si eu cateva randuri de apreciere pentru ce faceti. Mi se umple inima de drag cand aflu de alti oameni care iubesc asa mult animalele si fac tot posibilul pentru ele. In alta ordine de idei, si eu am o pisicuta, e sufletul meu! Problemele ei sunt mai degraba de comportament, este foarte agresiva cu prietenul meu, il ataca mereu fara motiv si avertisment si cu siguranta nu in joaca, avand in vedere ca de 2 ori s-a si scapat pe ea. Iar seara dupa ce se intuneca devine paranoica, e intr-una cu garda sus, cu urechile ciulite si pupilele dilatate, desi in casa nu mai e nimeni altcineva in afara de mine. O am de 4 ani, atacurile au inceput de vreun an jumatate, doi, iar comportamentul paranoic cam de vreo jumatate de an. Daca aveti vreo sugestie sau mai ales daca mi-ati putea sugera vreun doctor de legatura, v-as fi imens recunoscatoare! Multumesc!

Gloria Carmen Radu

Buna Mousy.
Imi pare rau ca nu stiu cum sa te ajut. Nu am experienta in comportamentul pisicilor desi am un motanel de 3 ani. Pana la el nu am mai crescut pisici. Ziua doarme si seara cand noi ne ducem la culcare, el devine dinamic.
Iti recomand sa intri si sa scrii pe forumurile iubitorilor de animale. E mult mai sigur ca acolo sa primesti o indrumare pentru situatia ta. Animale.ro este unul din site-uri. Mai incearca la asociatiile pentru animale, ele au si adaposturi pentru pisici si inteleg mai bine comportamentul lor. Aceste asociatii au site-uri. O alta varianta ar fi sa incerci pe situri-le straine, in caz ca stapanesti bine o limba straina. Acolo sunt experti in comportamentul animalelor.
Cred ca e important sa faci o incursiune in trecut si sa vezi cum a inceput aceasta deviere de comportament. Mai exact:
-a coincis reactia pisicutei cu aparitia prietenului tau in viata ta,
-a coincis cu producerea unui eveniment neplacut intre cei doi,
-este prietenul tau iubitor de pisicute?
si lista poate continua.

Ceea ce pot eu sa fac este sa practic ho`oponopono, vezi pe http://www.hooponopono.ro/ce-este-hooponopono/ si daca vezi o reactie la pisicuta ta , te rog sa-mi dai si mie de veste.

Succes in remedierea situatiei!

Blogger template 'Purple Mania' by Ourblogtemplates.com 2008

Jump to TOP