joi, 21 august 2008

Un adăpost pentru cai ce are nevoie de sprijinul nostru


S-au sacrificat pentru noi. Pe spatele lor s-a făcut istoria! Războaiele au trecut dar ei au rămas să tragă pentru noi. Din greu, până la moarte! La cheremul unor oameni care nu au inimă de oameni. 14 cai chinuiţi au avut noroc, sunt acum într-un adăpost. Au nevoie de ajutorul nostru!

Fără ei, oamenii n-ar fi cucerit lumea. Fără ei, n-am fi stăpânit pământul. Fără ei n-am fi ajuns la civilizaţie. Au fost lângă noi dintotdeauna.

Ochiul stăpânului îngraşă vita, spune un vechi proverb românesc, iar starea unei necuvântatoare se poate cunoaşte şi după "bunăvoinţa" inimii celui care are grijă de ea. În adăpostul de la Tei-Toboc, din Bucureşti, am întâlnit tot felul de cai: tineri, bătrâni.

În ochii lor se vede trecutul. Se citeşte durerea. Fiecare cal are o poveste dureros de adevărată. A fost umilit, pus să muncească din greu iar când n-a mai putut a fost alungat.

Au fost bătuţi, au fost chinuiţi ca hoţii de cai. Numai ei ştiu câte au pătimit dar au pătimit mult. Numai ei ştiu ce amintiri au, dar ochii lor spun totul. Şi ei sunt copiii lui Dumnezeu.

Dacă n-ar fi fost câţiva voluntari, câţiva oameni cu inimă bună, căluţii din povestea noastră ar fi fost mâncaţi de câini. Oameni cu suflet i-au cules din preajma morţii şi vor să-i facă să trăiască şi să le insufle iarăşi dragostea şi încrederea.

La adăpostul de la Tei-Toboc, aceste fiinţe suferinde au nevoie de iubire şi afecţiune. Şi de încă ceva, extrem de important. Adăpostul care le alină rănile are nevoie de o bază legală, clară şi competentă.

Echipa "Poveştirilor" a fost la Primăria Capitalei şi a cerut ajutor în numele cailor de la Tei-Toboc. Am obţinut promisiuni pentru prietenii noştri, ca să reparăm răutatea unor oameni. Ca să-i învăţăm să ne iubească din nou şi să aibă încredere în noi!

Vom vedea daca primăria se va ţine de cuvânt. Noi sperăm că iubitorii de animale nu au privit nepăsători reportajul nostru şi măcar câţiva dintre caii chinuiţi îşi vor găsi un stăpân, vor avea o viaţă mai blândă.

Articol preluat de pe acasa tv unde puteţi urmări şi un filmuleţ cu imagini din adapostul de cai.

1 comentarii:

Cinezee

salut , ma bucur ca sa vad persoane care mai scriu despre acest adapost , eu am creeat un blog decicat lor , mai ales ca ajung pe acolo destul de constant

Blogger template 'Purple Mania' by Ourblogtemplates.com 2008

Jump to TOP