miercuri, 13 august 2008

Tratamente naturiste pentru animale

Am vorbit despre terapia pentru animale, e drept ca nu am spus tot şi voi căuta să revin şi cu alte informaţii.

Există soluţii naturiste eficiente şi în cazul animalelor, iar pe unele le-am folosit cu succes pe vremea când nu eram iniţiată în reiki.

În anii 90, una din căţeluşele mele de talie mare, a mâncat zugrăveală şi vopsea. În scurt timp s-a umflat ca un balon şi arăta ca un shar pei. Shar pei este o rasă de câine cu riduri, ca în reclama pentru nu stiu ce cremă. I-am dat o pastilă sau doua de Margosa. A trecut mult timp de atunci şi nu mai stiu exact. Până a doua zi s-a dezumflat.

Kim

Tot în aceea perioadă am găsit un căţel de aproximativ 6 luni, complet paralizat. Doctorii au propus să-l eutanasieze, că nu va merge niciodată. Am cumpărat un cărucior de piaţă şi un ham şi-l duceam la joacă împreună cu celălalt câine al meu. Văzândui pe ceilalţi, a început să facă şi el efort să stea în picioare şi să meargă. Şansa lui a fost că în acea vară am mers în iunie şi august la mare. L-am pus să înoate, ţinându-l de ham (se ducea la fund ca bolovanul dacă nu-l ţineam), apoi îi făceam masaj cu nisip cald pe coloană şi pe picioare. Am fost trei ani la rând cu el, dar rezultatele s-au văzut după prima ieşire la mare. S-a recuperat 90 % , mersul fiindui legănat, iar picioarele au rămas cu o anumită rigiditate. După un an şi jumătate a putut să urce şi scările. Cred că un rol important în recuperare l-a avut şi vârsta fragedă. Aceasta a fost povestea lui Kim.

Ursu

Demodecia am tratat-o cu decoct de plante medicinale în amestec cu argilă. Am folosit mult pelin şi alte plante pentru afecţiunile pielii. Când ieşeam cu căţelul la joacă, îl udam cu acest amestec (era vară) şi în două săptămâni blana lui a crescut în locurile afectate. Nu a recidivat. Cu altă ocazie, după o confruntare cu un câine lup, a fost sfâşiat, rămânând o bucată de piele fără blană, mare cât o palmă. Sub bucata de blană îi puneam o pastă de argilă, care a ajutat la cicatrizare fără să fie nevoie de copci şi drenă. După două săptămâni era complet refăcut. Poveştile lui Ursu.

Sănătate maximă tuturor!

0 comentarii:

Blogger template 'Purple Mania' by Ourblogtemplates.com 2008

Jump to TOP