vineri, 12 decembrie 2008

Cercetaşii României

Nu ştiam de existenţa cercetaşilor în România. M-am bucurat să îi găsesc.
Pentru cei ce au spirit de aventură, socializează uşor şi iubesc natura pot să facă parte din această organizaţie la orice vârstă.

"Cercetăşia nu este rezervată numai tinerilor. În Cercetăşie există şi un număr mare de adulţi care sprijină dezvoltarea tinerilor şi ajută la organizarea diferitelor activităţi, adulţi care fac parte din toate categoriile sociale, care ajută organizaţia pe domeniul lor de expertiză. Totuşi, lucrul pe care îl au în comun este bucuria de a ajuta tinerii sa îşi atingă potenţialul.

Conform Statutului ONCR, adulţii poartă numele de lideri şi au peste 21 de ani.
Nici unul dintre aceşti lideri nu sunt plătiţi, ei fiind voluntari şi o parte din ei au o familie şi lucrează cu normă întreagă.

Liderii se implică deoarece vor să se distreze şi să-şi facă noi prieteni şi nu trebuie să fie „super-eroi” care să ştie tot. Ei primesc o instruire pentru ceea ce vor face şi învaţă pe parcurs. Lucrul care uneşte liderii este energia şi entuziasmul lor de a oferi copiilor aventura Cercetăşiei.

În timp ce toţi voluntarii noştri sunt pasionaţi de ceea ce fac, mulţi dintre ei ajută doar ocazional datorită altor angajamente. Unii s-ar putea sa ajute o dată pe săptămână sau la câteva zile în timp ce alţii ajută o dată pe semestru sau doar într-un camp de vară.

Există voluntari care se implică deoarece copii lor sunt membri şi, chiar dacă nu au fost cercetaşi în tinereţe, au acum ocazia să înveţe noi deprinderi sau să îşi facă noi prieteni.
Nu toţi adulţii care voluntariază în cercetăşie lucrează cu copii. Există o mare varietate de lucruri care trebuiesc făcute cum ar fi organizarea evenimentelor, contabilitate şi scrierea şi managementul proiectelor sau a articolelor pentru presă. Asta înseamnă că liderii adulţi care lucrează direct cu copii nu trebuie sa îşi petreacă tot timpul completând chestionare.

Toată lumea are ceva de oferit

Poate consideraţi că nu aveţi deprinderi folositoare Cercetăşiei – dar toată lumea are ceva de oferit. Orice ajutor este binevenit. Aveţi hobby-uri pe care vreţi sa le împărtăşiţi? De exemplu, aveţi un certificat de prim-ajutor şi aţi putea ţine un curs interactiv sau vă place natura şi aţi putea duce patrula într-o plimbare distractivă prin pădurile din apropiere?

Daca nu aveţi timp după-masa când se întâlnesc patrulele, v-aţi putea folosi deprinderile de la locul de muncă şi să ajutaţi câteva ore pe lună? Nu mai staţi pe gânduri şi alăturaţi-vă celei mai mari mişcări de tineret din lume!

Ce obţineţi din voluntariat

Voluntariatul în Cercetăşie este amuzant şi plin de recompense. Veţi avea ocazia să învăţaţi lucruri noi, să redescoperiţi aventura, să vă faceţi noi prieteni, să petreceţi mai mult timp cu copilul dumneavoastră dacă este cercetaş şi să daţi ceva înapoi comunităţii în care trăiţi."

Cu gândul la adolescenţă...



...foc de tabără...şi dor de adolescenţă...

sursa:Cercetaşii României
Treziţi adolescentul din voi!

Eu Sunt

E foarte bine


Povestea spune despre un rege african care avea un prieten foarte bun din copilarie. Acest prieten avea obiceiul ca indiferent de situatia in care se afla (pozitiva sau negativa) sa reactioneze la fel: "E foarte bine!"
Intr-o zi regele si prietenul sau se aflau la vanatoare. Prietenul incarca si pregatea armele pentru rege. Dintr-o greseala, o arma s-a descarcat si i-a retezat regelui buricul degetului mare.
Examinand situatia, prietenul a remarcat ca de obicei: "E foarte bine!"
La asta regele a replicat: "Nu, nu e bine deloc!" si a ordonat ca prietenul lui sa fie aruncat in inchisoare.
Un an mai tarziu, regele vana intr-o zona periculoasa. A fost capturat de canibali, care l-au dus in satul lor. L-au legat de un protap si se pregateau sa-l "prepare". Unul dintre canibali care vroia sa dea foc a observat ca regele nu avea buricul degetului mare. Fiind superstitiosi, aveau ca regula sa nu manance pe nimeni care nu era intreg. In concluzie l-au eliberat pe rege. La intoarcerea acasa, regele si-a reamintit de intamplarea de la vanatoare cand isi pierduse degetul si cuprins de remuscari, ordona sa fie eliberat prietenul lui.
"Ai avut drepate" i-a spus prietenului proaspat eliberat. "A fost foarte bine ca mi-ai retezat buricul degetului." Si a inceput sa-i povesteasca patania cu canibalii. "Imi pare foarte rau ca te-am trimis la inchisoare atata vreme. A fost urat din partea mea sa fac acest lucru."
"Nu ", a replicat prietenul , "Este foarte bine!"
"Ce vrei sa spui cu asta, "Este foarte bine?!?" Cum poate fi bine sa-ti trimiti prietenul la puscarie un an?"
"Daca n-as fi fost in inchisoare, as fi fost cu tine."

Morala: Indiferent in ce situate te afli, depinde de tine si de atitudinea ta daca este o situatie buna sau una rea .

Sursa: mirabilys-magazin

marți, 18 noiembrie 2008

vindecare


Iubesc toate celule corpului meu. Când mă gândesc la asta le simt cum încep să se bucure, le simt vibraţia în timp ce ele dansează de bucurie. Mă conştientizez pe mine si ceea ce-mi aparţine. E special, SUNT. E atât de simplu! O nouă metodă de vindecare. Toate’s vechi şi nouă toate…
Poza are o încărcătură puternică şi privind-o se simt chakrele. Nu vă spun care ca să nu vă induc eu starea. Încercaţi şi voi să simţiţi. Eu am pus-o pe desktop.

Simţiri plăcute!

umor rafinat

Din seria nu uita să mai şi zâmbeşti am ales un clip menit să hrănească sufletul prin muzică, umor şi rafinament.

muzica Rene Aubry

Horezu, o experienţă sublimă


Nu e uşor să scrii, dar pentru unii a scrie e la fel de natural ca şi respiraţia. Mă copleşeşte să văd atâta sensibilitate şi talent la cei tineri şi nu doar la ei. Ioana este una dintre cei multi foarte speciali.
Dacă ar fi să povestesc despre weekend-ul magic de la Horezu, cuvintele mele ar banaliza o experienţă sublimă, aşa că vă las pe voi să percepeţi cu papilele inimii voastre, starea noastră surprinsă de Ioana intr-un mod atât de special.

"Există oameni în a căror ochi poţi să te arunci cu totul.

De obicei, se găsesc greu, şi şi mai de obicei, până îi găseşti, uiţi cum se face bungee jumping.

Saniuş.

Tiroliană.

Parapantă.

Salt în timp.

Teleportare.

Sau basme.

Biserica e albă, iar in spate e o cetate încarcată de poveştile oamenilor care au trecut sau trec sau vor trece pe aici. Le împart cu un prieten nou.

Sunt fire de păianjen în iarbă, şi lumina cade în asa fel încât pare că, de fapt, în secret, leagă pădurea de pământ, acrobaţii de nori, vântul de urechi sau inimile de alte inimi.

Să râzi din tot sufletul.

Un avion cu reacţie trece pe cer şi un băiat cu reacţie şi cu mintea la baronul Munchausen îl urmareste atent de pe pământ. Prin ochean.

Suntem la o mie de leghe sub cer.

Să înţelegi din tot sufletul.

Am nişte nuci în buzunarul verde.

Sunt nişte dragoste pe iarba verde.

Faci focul în sobă şi de fapt faci căldură pentru toţi oamenii.

Îţi pui inima la mână pentru că ai deschis poarta unei lumi noi şi asta câteodată e copleşitor.

Dansezi cu vocea unui înger.

Alini o floare cu alean.

Să dăruieşti din tot sufletul.

O poză lângă un autobuz pe care scrie “Viitorul”.

O întâlnire cu gardianul unei peşteri magice care-ţi face genunchii să tremure.

Oamenii pe care îi cauţi sunt lângă tine.

Aruncă-te. Au sa te prindă.

Cu tot sufletul.

Basme.

Teleportare.

Salt în timp.

Parapantă.

Tiroliană.

ETC."
articol de pe blogul Ioanei

miercuri, 29 octombrie 2008

Îngerii recunostintei



Lumea îngerilor îmi este foarte dragă şi pentru că tot suntem în Săptămâna Îngerilor am simţit ca astăzi să vă prezint îngerii recunoştinţei pentru că ei glorifică minunata creaţie a lui Dumnezeu.

Acesti îngeri celebreaza gloria divina si ne îndeamna sa apreciem bucuriile simple al existentei, sa recunoastem binele în jurul nostru, sa îi multumim lui Dumnezeu pentru tot ce am primit.

Îngerii recunostintei ne încurajeaza sa apreciem binefacerile existentei. Ei ne învata sa fim recunoscatori pentru multele daruri ale vietii de care ne bucuram. Ne ajuta sa ne eliberam de tensiunile si de luptele cotidiene pentru a aprecia lucrurile simple, pe lânga care trecem adesea fara sa le vedem. Ei glorifica minunata Creatie a lui Dumnezeu si noi putem sa ne alaturam lor pentru a glorifica frumusetea si bucuria de fiecare data când vrem sa ne deschidem inima. Splendorile vietii se deruleaza dintotdeauna în fata noastra; daca le privim cu recunostinta, ele ni se dezvaluie si ne trimit imaginea, ca o oglinda, a iubirii divine, infinite si plina de compasiune.

Sa rugam îngerii recunostintei sa ne cuprinda în imnurile de lauda pe care le adreseaza lui Dumnezeu. Ca recunostinta noastra sa ne hraneasca sufletele si sa atraga asupra noastra toate binecuvântarile. Am putea atunci sa ne ridicam spre gloria si maretia lui Dumnezeu, ca sa fim atinsi de gratia divina. Îngerii recunostintei ne ajuta în acest demers, caci ei ne permit sa depasim limitele conditiei umane, spre a ne apropia de Dumnezeu si a celebra miracolul Creatiei.

Recunosc slava si gloria lui Dumnezeu, care este sursa întregii vieti

Sursa:Lumea îngerilor

marți, 28 octombrie 2008

Săptămâna îngerilor

Se întâmplă un lucru minunat, apar tot mai multe informaţii despre îngeri, iar săptămâna aceasta avem parte de câteva evenimente legate de ei, în Bucureşti şi în câteva oraşe din ţară. Dacă ne gândim că în alte părţi ale globului se sărbătoreşte Hollowin-ul, nu putem decât să ne simţim binecuvântaţi pentru că sunt oameni la noi care ne invită să celebrăm Lumea Ingerilor. Putem să participăm la evenimentele create în cinstea îngerilor (intrarea este liberă) sau putem să luăm legătura cu ei apelându-i în felul nostru, ei ne vor răspunde oricum. Cu cât suntem mai mulţi cei care îi chemăm în viaţa noastră, cu atât suntem mai puternici şi mai protejaţi zi de zi.


Programul evenimentelor pe angelinspir.ro

Puteţi să vizitaţi şi Lumea îngerilor unde sunteţi invitaţi să participaţi la serile îngerilor ce au loc în fiecare săptămână, duminica şi lunea seara. Este un loc special datorită prezenţei îngerilor.

Îngerii să fie alături de voi, să vă inspire şi să vă protejeze!

marți, 21 octombrie 2008

Chakra-ele iluminate

THE ILLUMINATED CHAKRAS by Anodea Judith

Vă propun o incursiune în propriul corp pentru a vă echilibra energetic, urmărind un filmuleţ plin de culoare şi sunete minunate. Este un film (tradus) foarte bine realizat despre cele 7 chakre şi kundalini ce are menirea de a ne ajuta în practica noastră spirituală sau terapeutică pentru a ne păstra în echilibru şi sănătoşi. Cuvintele mele nu ar putea să redea frumuseţea şi valoarea acestui film, aşa că vă urez vizionare plăcută şi efecte magice.



Sursa filmului

joi, 21 august 2008

Un adăpost pentru cai ce are nevoie de sprijinul nostru


S-au sacrificat pentru noi. Pe spatele lor s-a făcut istoria! Războaiele au trecut dar ei au rămas să tragă pentru noi. Din greu, până la moarte! La cheremul unor oameni care nu au inimă de oameni. 14 cai chinuiţi au avut noroc, sunt acum într-un adăpost. Au nevoie de ajutorul nostru!

Fără ei, oamenii n-ar fi cucerit lumea. Fără ei, n-am fi stăpânit pământul. Fără ei n-am fi ajuns la civilizaţie. Au fost lângă noi dintotdeauna.

Ochiul stăpânului îngraşă vita, spune un vechi proverb românesc, iar starea unei necuvântatoare se poate cunoaşte şi după "bunăvoinţa" inimii celui care are grijă de ea. În adăpostul de la Tei-Toboc, din Bucureşti, am întâlnit tot felul de cai: tineri, bătrâni.

În ochii lor se vede trecutul. Se citeşte durerea. Fiecare cal are o poveste dureros de adevărată. A fost umilit, pus să muncească din greu iar când n-a mai putut a fost alungat.

Au fost bătuţi, au fost chinuiţi ca hoţii de cai. Numai ei ştiu câte au pătimit dar au pătimit mult. Numai ei ştiu ce amintiri au, dar ochii lor spun totul. Şi ei sunt copiii lui Dumnezeu.

Dacă n-ar fi fost câţiva voluntari, câţiva oameni cu inimă bună, căluţii din povestea noastră ar fi fost mâncaţi de câini. Oameni cu suflet i-au cules din preajma morţii şi vor să-i facă să trăiască şi să le insufle iarăşi dragostea şi încrederea.

La adăpostul de la Tei-Toboc, aceste fiinţe suferinde au nevoie de iubire şi afecţiune. Şi de încă ceva, extrem de important. Adăpostul care le alină rănile are nevoie de o bază legală, clară şi competentă.

Echipa "Poveştirilor" a fost la Primăria Capitalei şi a cerut ajutor în numele cailor de la Tei-Toboc. Am obţinut promisiuni pentru prietenii noştri, ca să reparăm răutatea unor oameni. Ca să-i învăţăm să ne iubească din nou şi să aibă încredere în noi!

Vom vedea daca primăria se va ţine de cuvânt. Noi sperăm că iubitorii de animale nu au privit nepăsători reportajul nostru şi măcar câţiva dintre caii chinuiţi îşi vor găsi un stăpân, vor avea o viaţă mai blândă.

Articol preluat de pe acasa tv unde puteţi urmări şi un filmuleţ cu imagini din adapostul de cai.

vineri, 15 august 2008

Înţeleptul Sau şi puterea simbolurilor feng shui


Am dat peste o statuetă din lemn, rătăcită într-o debara, ce reprezenta un înţelept din China, pe nume Sau, simbol al sănătăţii şi longevităţii. Lemnul era crăpat la bază pe inălţime şi iniţial am vrut s-o arunc, dat fiindcă nu ţin cioburi, dar nu m-am îndurat s-o duc la gunoi. Am pus-o pe birou şi de fiecare dată când eram la calculator i-am simţit puterea. Privirea îmi era atrasă de ea, dar chiar dacă nu o priveam tot îi simţeam vibraţia. Apoi am început să am anumite stări în care îmi puneam nişte întrebări metafizice la care am început să înţeleg răspunsul intuitiv. Am conştientizat ce mi se întâmplă şi am făcut legătura cu spiritul statuetei.

Această experienţă m-a ajutat să văd cum funcţionează simbolurile şi implicit obiectele feng shui... continuare

miercuri, 13 august 2008

Tratamente naturiste pentru animale

Am vorbit despre terapia pentru animale, e drept ca nu am spus tot şi voi căuta să revin şi cu alte informaţii.

Există soluţii naturiste eficiente şi în cazul animalelor, iar pe unele le-am folosit cu succes pe vremea când nu eram iniţiată în reiki.

În anii 90, una din căţeluşele mele de talie mare, a mâncat zugrăveală şi vopsea. În scurt timp s-a umflat ca un balon şi arăta ca un shar pei. Shar pei este o rasă de câine cu riduri, ca în reclama pentru nu stiu ce cremă. I-am dat o pastilă sau doua de Margosa. A trecut mult timp de atunci şi nu mai stiu exact. Până a doua zi s-a dezumflat.

Kim

Tot în aceea perioadă am găsit un căţel de aproximativ 6 luni, complet paralizat. Doctorii au propus să-l eutanasieze, că nu va merge niciodată. Am cumpărat un cărucior de piaţă şi un ham şi-l duceam la joacă împreună cu celălalt câine al meu. Văzândui pe ceilalţi, a început să facă şi el efort să stea în picioare şi să meargă. Şansa lui a fost că în acea vară am mers în iunie şi august la mare. L-am pus să înoate, ţinându-l de ham (se ducea la fund ca bolovanul dacă nu-l ţineam), apoi îi făceam masaj cu nisip cald pe coloană şi pe picioare. Am fost trei ani la rând cu el, dar rezultatele s-au văzut după prima ieşire la mare. S-a recuperat 90 % , mersul fiindui legănat, iar picioarele au rămas cu o anumită rigiditate. După un an şi jumătate a putut să urce şi scările. Cred că un rol important în recuperare l-a avut şi vârsta fragedă. Aceasta a fost povestea lui Kim.

Ursu

Demodecia am tratat-o cu decoct de plante medicinale în amestec cu argilă. Am folosit mult pelin şi alte plante pentru afecţiunile pielii. Când ieşeam cu căţelul la joacă, îl udam cu acest amestec (era vară) şi în două săptămâni blana lui a crescut în locurile afectate. Nu a recidivat. Cu altă ocazie, după o confruntare cu un câine lup, a fost sfâşiat, rămânând o bucată de piele fără blană, mare cât o palmă. Sub bucata de blană îi puneam o pastă de argilă, care a ajutat la cicatrizare fără să fie nevoie de copci şi drenă. După două săptămâni era complet refăcut. Poveştile lui Ursu.

Sănătate maximă tuturor!

sâmbătă, 9 august 2008

Revenire

Am revenit după o absenţă motivată. Îmi cer scuze celor ce aşteptau mai multe informatii despre terapia şi tratamentele pentru animale. Ştiu că se simte nevoia de informaţii în acest domeniu, de aceea voi încerca să nu-mi mai dezamăgesc cititorii.

După plecarea mamei în alt plan, în mai, nimic nu mai avea importanţă pentru mine, de aceea nu am mai putut să scriu şi nici să citesc ce au scris alţii. Un motiv în plus a fost faptul că am avut o vară aglomerată şi mai puţin timp de stat pe net. Cred că a venit timpul să fac unele modificări în program şi să fiu alături de cei ce au nevoie de ajutorul meu.

Multă sănătate şi bucurii tuturor!

Blogger template 'Purple Mania' by Ourblogtemplates.com 2008

Jump to TOP