vineri, 21 martie 2008

Un ZâmbetZen


Vin şi eu cu începutul şi vă ofer un ZâmbetZen

Iată, m-am mobilizat şi am început să-mi creez blogul, în ideea că am ceva de spus celor care caută răspunsuri la întrebări despre o altă realitate de care nu toată lumea e conştientă. Partea frumoasă e că se vorbeşte din ce în ce mai des despre o altă realitate, conştiinţa oamenilor a început să se trezească, iar nivelul vibraţional al planetei fiind în ascensiune (presupun că este în ascensiune).

Nu ştiu cum aş putea numi ceea ce mi s-a întâmplat după vârsta de 22 de ani, poate predestinare, căci paşii mi-au fost îndrumaţi într-o direcţie pe care nu am ales-o conştient, ca şi cum o forţă nevăzută mă ghida. Chiar dacă am spus predestinare nu cred într-un destin implacabil, ci mai degrabă într-un destin pe care ni-l putem modela singuri în măsura în care dobândim echilibru interior. Cum e posibil să existe amândouă? Este cam aşa: predestinarea ţine de faptele noastre din trecut (vieţile trecute), iar viitorul ţine de ceea ce facem în prezent, cu alte cuvinte, cum îţi aşterni aşa dormi.

În anul 1990 am luat cunoştinţă despre o lume necunoscută până atunci pentru foarte mulţi, în care se vorbea despre maeştrii spirituali, iluminare, eliberare, energii, yin-yang, naturism, etc, care mi-a trezit o foame de cunoaştere existentă şi în prezent. Au urmat ani de căutări pe plan spiritual, cu bune şi rele, cu experienţe din care am învăţat şi care m-au transformat, cred eu , într-o fiinţă cu vederi mai largi. Nu am vrut să spun mai bună, căci buni suntem cu toţii, doar faptele noastre sunt mai bune sau mai puţin bune.

În 2002 am avut şansa să fiu iniţiată în reiki şi pentru că aveam experienţă legată de animale, persoanele care mă cunoşteau au insistat să le tratez prietenii necuvântători cu noua metodă învăţată. Rezultatele au fost peste aşteptări. Au fost şi nereuşite , definite ca un complex de împrejurări ce nu a permis ca vindecarea să se realizeze.

În afară de pasiunea pentru animale mai am si altele care se leagă una de alta, dar acum aş vrea să amintesc de pasiunea mea pentru feng shui care a început în anul 1997, când au apărut primele cărţi de profil. La începutul anului 2005 am urmat un curs de feng shui cu maestrul Teodor Vasile, care mi-a adus multe informaţii menite să-mi umple golurile create prin studiu autodidact, iar în 2007 îmi completam studiile în domeniu, urmând un curs cu maestrul Raymond Lo din Hong Kong.

Despre aceste pasiuni ale mele şi experienţa mea legată de ele am să vorbesc în articolele viitoare.

Înainte de a încheia, vreau să dau o mică explicaţie despre nik-ul meu ZâmbetZen. Îmi plăcea foarte mult acest nik „zâmbet”, doar că uitându-mă pe net am găsit foarte mulţi zâmbăreţi. Nu am renunţat la Zâmbetul meu şi am găsit soluţia salvatoare în aceleaşi căutări pe net, dând de cartea lui Henri Brunel- ZÂMBETE ZEN ( pe care m-am grăbit să o cumpăr) şi astfel am adus o completare la zâmbet, în încercarea de a-l face unic. Cu această ocazie am descoperit că mă atrage zen-ul...

Ca să fiu în concordanţă cu începutul acestui articol voi încheia tot cu un ZâmbetZen preluat din cartea lui Henri Brunel :

Un maestru zen a fost invitat la televiziune. Emisiunea era în direct. Pe platou, în culise, la regie era o adevărată efervescenţă...moderatorul agitat, înainte de începerea emisiunii îi şopteşte maestrului zen:

- Nu sunteţi prea nervos, cu toată agitaţia din jur?
-
Nu, a răspuns liniştit maestrul zen. În afara acestei agitaţii, totul este calm.
Sub spuma de la suprafaţă, adâncul apei este liniştit.
Ca spiritul celui trezit.
1 comentarii:

Anonim

Buna.De la econinja:

blogul meu este:http://econinja.ecosapiens.ro
Nu vreau sa fiu cam off topic cum se zice la forumuri dar:sunt nevoit sa scriu la acest articol cu o tema aparte pentru ca la articolul raspectiv nu am putut ajunge sa trimit comentariu.Este vorba de articolul :tratamente naturistye pentru animale.Nu se pot trimite acolo comentarii si as dori tare mult sa stam de vorba despre asta pentru ca am nevoie de ajutor,si as dori un email unde sa pot spune despre ce este vorba.Atat doar ca:ma intereseaza mult acest lucru si eu am caini,si in lumea asta umanocentrista dispretuitoare fata de animale greu gasesti sa vorbesti cu cineva despre tratamente naturiste la animale.
Multumesc dinainte.

Blogger template 'Purple Mania' by Ourblogtemplates.com 2008

Jump to TOP